Hirdetés

Energiatakarékosságot és Google Home-integrációt hozott az Xbox legújabb frissítése



|

Hasznos funkciókkal bővültek az Xbox-konzolok.

Hirdetés

A Microsoft még januárban harangozta be, hogy egy közelgő frissítéssel "karbontudatossá" teszi az Xboxot, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a konzolokra is elhozzák azt a Windows 11-ből ismert üzemmódot, amikor a rendszer igyekszik úgy megoldani a frissítéseket, hogy közben minél több megújuló energiát használjon.

A bejelentésből váratlanul támadt is egy kisebb balhé, néhány amerikai politikus és politikai kommentátor ugyanis ördögi woke agymosást látott a dologban, de ez nem akadályozta meg a redmondiakat az update leszállításában.

A frissítés így immáron mindenkinek elérhető. Az új energiatakarékossági üzemmód azokban az országokban hatékony, ahol a Microsoft hozzá tud férni olyan adatokhoz, amelyek alapján meghatározták, hogy a nap melyik szakaszában van jelen a hálózaton a legnagyobb arányban a megújuló energia. Amennyiben ez megoldható, a bedugott és az internetre is csatlakozó Xboxok ezekben az órákban fogják letölteni és telepíteni az automatikus frissítéseket.

Hirdetés

A Microsoft azt ajánlja, hogy a legjobb eredmény érdekében ezt a teljes lekapcsolással párhuzamosan használjuk, ami a vállalat számításai szerint két konzolon egy év alatt annyi CO2-t spórol, mint amennyit egy frissen ültetett fa 10 év alatt tud kivonni a légkörből. Ezzel azonban még nincs vége, a gyártó két további újdonságot is hozott.

Az egyik a játékborítók eltüntetése a főoldalról: akit valamiért zavarnak ezek, az mostantól egyszerű színeket is beállíthat helyettük, minimalista megjelenést kölcsönözve a konzolok központi felületének. A harmadik újdonság pedig a Google Home-integráció, így az azzal összekapcsolt Xboxokat már a Google Home mobilos alkalmazásból is irányíthatjuk (menü-navigáció, médialejátszás, be- és kikapcsolás), ami hasznos adalék a korábban bevezetett Google Assisztens-támogatás mellé.

A frissítésről szóló hivatalos közlemény ide kattintva olvasható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.