Hirdetés

Ennél csendesebb RTX 4080-at keresve sem találsz az ASUS szerint



|

A vállalat ezúttal is összeállt a Noctuával, és egy pazar videokártyát raktak le az asztalra.

Hirdetés

Rengeteg izgalmas bejelentéssel készült az ASUS az idei CES-re, még ha hatalmas meglepetésekre nem is került sor. Már jóval a Las Vegas-i show előtt fény derült rá, hogy jönnek az új laptopok, de az OLED kijelzős kontrollernek és az 540 Hz-es monitornak azért tudtunk örülni. Az sem volt váratlan, hogy az ASUS és a Noctua újra partnerségre lép, ezúttal az RTX 4080-ból próbálták meg kihozni a legtöbbet.

A fantasztikus ventilátorairól és léghűtéses megoldásairól ismert vállalattal már a 3000-es szériában is dolgozott együtt az ASUS. Ahogy azt sejteni lehetett, a kártya ezúttal is a Noctua barna-bézs színkombinációjában tetszeleg, ami a legtöbb RGB gépházban ugyan furcsán fog kinézni, de aki ilyet választ, talán hajlandó kicsit lecsavarni a fényeket.

Hirdetés

A kártya hűtéséről két 120 mm-es ventilátor és egy hatalmas párakamra (csak remélni tudjuk, hogy jobban működik, mint az AMD új megoldása) gondoskodik. A mérnökök aztán addig finomhangolták a hűtési profilokat, amíg sikerült minimalizálni a zajszintet és az akusztikus profilt, így a két vállalat büszkén jelentette, hogy ez a világ legcsendesebb RTX 4080-a. 

A kártya valamikor a következő hetekben debütál az RTX 4070Ti ROG és TUF változatával együtt. Tekintve, hogy milyen jól sikerült a két cég előző közös próbálkozása, izgatottan várjuk az RTX 4080 teszteket is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.