Hirdetés

Ennyi volt, a Lenovo kukázza a Legion gamer telefonokat



|

Három évig sem tartott a Lenovo kalandozása a játékosoknak szóló mobilok kategóriájában.

Hirdetés

A világ legnagyobb számítógépgyártójaként a Lenovo a mobilos piacon is nyomul, ahol nemcsak a saját és a 2014-ben felvásárolt Motorola neve alatt forgalmazza a termékeit, de 2020 óta már gamer telefonokat is kínál a Legion almárkán belül.

A jelek szerint azonban a vállalat ezen szála nem lett elég sikeres, nemrég ugyanis hivatalosan is megerősítésre került, hogy lehúzzák a rolót, és kivonulnak a játékosoknak szánt mobilok szegmenséből.

Hirdetés

A hátraarc lehetőségéről múlt héten röppent fel a pletyka egy közösségi médiás komment miatt, amelyet egy magát a Lenovo alkalmazottjának kiadó felhasználó jegyzett. Az Android Authority ennek utánajárva rákérdezett a Legion mobilok sorsára, a vállalat pedig nem tagadta az értesülést:

"A Lenovo egy szélesebb körű üzleti átalakítás és játékportfólió-konszolidáció részeként megszünteti az Android-alapú Legion gaming mobilok gyártását. A játékosoknak szóló eszközök és megoldások vezető szereplőjeként a Lenovo elkötelezett a kategória továbbfejlesztése mellett a különböző formátumok tekintetében, és arra összpontosít, hogy hol tudja a legnagyobb értéket nyújtani a globális játékközösség számára."

- közölte a Lenovo szóvivője. A Legion gamer telefonok tehát egy nagyobb átszervezés keretében búcsúznak, maga a Legion brand azonban továbbra is megmarad. A mobilok elkaszálásának híre nem feltétlenül meglepő, hiszen a PC-s piachoz hasonlóan az okostelefonok eladásai is megsínylik a pandémia lecsengését és a világgazdasági bizonytalanságokat, a prémium árszabású gamer eszközök pedig egy kifejezetten szűk közönségnek szólnak.

A Lenovo példáját így akár más szereplők is követhetik, az ASUS viszont egyelőre biztosan nem lesz köztük, hiszen a tajvani cég április 13-án leplezi le a legújabb fenevadját, a Snapdragon 8 Gen 2 chipre épülő ROG Phone 7-et.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.