Hirdetés

Ennyibe kerül majd a GeForce GTX 1660 és GTX 1650



|

Két újabb videokártyával készül az NVIDIA. Mindkettőről kiderült, hogy mikor jelenik meg, illetve mennyibe kerül majd.

Hirdetés

Az NVIDIA csak nemrég indította útjára a 279 dolláros GeForce GTX 1660 Ti-t, ami a Turing architektúrára építkező megoldásai közül az eddigi legolcsóbb asztali grafikus vezérlő. A GeForce 16 szériás videokártyák 12 nm-es Turing chipekre építenek, de nem kínálnak valós idejű ray-tracinget és AI-t gyorsító tensor magokat. 

Hirdetés

A gyártó úgy döntött, hogy két további kedvező árú videokártyával bővíti a GeForce 16 szériáját. A Digitimes iparági forrásoknak hála azt is megtudta, hogy erre márciusban, majd áprilisban kerít sort az NVIDIA. 

A GeForce GTX 1660 (a sima verzió) március 15-én érkezik majd meg. Elvileg ugyanarra a TU116-os lapkára épít, mint ami a Ti verzióban is van; de ezúttal kevesebb CUDA magra és lassabb, kevesebb memóriára számíthatunk. A Hardware Luxx tippje szerint 6 GB GDDR5-ös memóriáról lehet szó. Ennek a kártyának az ára 230 dollár lehet. 

A GeForce GTX 1650 pedig kicsit később, április 30-án jön majd meg, ez lesz a legkisebb Turing-alapú asztali videokártya. A vételára 180 dollár lesz, tehát újabb 50 dollárral kevesebb, mint az eggyel erősebb modellnek. Ez a kisebb TU117-es lapkára építkezhet, 4 GB memóriával. Úgy néz ki, hogy referenciakártya egyik változatból sem lesz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.