Hirdetés

Épp csak megjelent, máris világszerte hiánycikk az AMD RX 6600 XT



|

Valaki még elhitte, hogy egy új videokártya a boltokba kerülés másnapján is elérhető lesz?

Hirdetés

Az úgynevezett paper launch aligha új keletű dolog a gamingben, az Nvidia már közel 20 évvel ezelőtt is hajlamos volt eljátszani, hogy alig egy maréknyi kártyát dob piacra megjelenéskor, a gamerek pedig egész nap járhatják a (virtuális) boltokat, hogy találjanak egy dobozt, amire még nem csapott le senki. Az elmúlt egy évben azonban minden korábbinál durvább volt a jelenség a videokártyák piacán, és ebben nemcsak az Nvidia, hanem az AMD is sáros.

Hirdetés

A napokban rajtolt el a népkártyaként is aposztrofált RX 6600 XT, amit azoknak a gamereknek szánt a gyártó, akiket nem érdekelnek olyan flancos extrák, mint a 4K vagy a Ray Tracing, egyszerűen csak játszani akarnak 1080p-ben. 379 dollárért bizony ez kihagyhatatlan ajánlatnak tűnik a mai világban. Vagyis annak tűnne, ha lehetne ennyiért kapni, de sajnos a világ nagy részén nem lehet.

Az Egyesült Államokban alig néhány viszonteladóhoz jutott el a kártya, és természetesen ott sem 379 dollárért, inkább 500 dollár fölött árulják a modelleket. De hasonló a helyzet itthon is. Ahol elérhetőnek mutatkozik a hardver, ott 250 ezer forint körül van, ami bizony több mint a duplája a 379 dollárnak. Persze nem kérdés, hogy ennyiért is elkapkodják majd. Ha nem, akkor majd a bányászok felszívják a maradékot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.