Hirdetés

Érdemes lehet várnod, ha most cserélnél memóriát a gépedben



|

Biztató előrejelzés futott be a fogyasztói RAM-modulok áráról.

Hirdetés

Az idén talán egy kicsit jobb PC-s felhasználónak lenni, mint az elmúlt két évben volt, hiszen a kriptopiac gyengélkedésével végre csökkenésnek indult a videokártyák ára, s ahogy arról a múlt hónapban beszámoltunk, a csúcstechnológiát képviselő DDR5-ös memóriák is kezdenek megfizethetőbbé válni.

Most pedig egy újabb biztató jelentés látott napvilágot, ezúttal a személyi számítógépekben használt DRAM-modulok általános jellegű árcsökkenéséről.

Hirdetés

A beszámoló forrása a TrendForce elemzőcég, amely arra jutott, hogy az egyre jobban felpörgő gyártás miatt a koreai gyártók kedvezőbb árakon szállítják a RAM-okat, remélve, hogy ezzel sikerül némi plusz keresletet generálniuk. A TrendForce korábban 8-13%-os árcsökkenést jósolt a teljes szegmensben a 2022-es harmadik negyedévre, az új információ birtokában azonban 13-18%-ra módosította azt.

Ezzel azonban még nincs vége a jó híreknek, az elemzőcég ugyanis arra számít, hogy a negyedik negyedévben további 3-8%-os áresés várható. A jelentés emellett hozzáteszi, hogy egyre olcsóbbá válik a DDR4-es modulok gyártása, így hosszabb távon is fennmaradhat az árak lefelé tartó trendje.

A friss és ropogós DDR5-ös RAM-ok témája persze már egészen más kérdés, de mivel egy feltörekvőben lévő technológiáról van szó, itt sem túl merész feltételezés, hogy tovább folytatódik az árak mérséklődése.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.