Hirdetés

Erősebb lenne az Intel Arc mobil GPU, mint az RTX 3060-as alternatíva?



|

Benchmark-tesztek árulkodnak erről, habár azt hozzá kell tenni, hogy az eredmények az Inteltől származnak.

Hirdetés

Nálunk még nem jelentek meg az Intel Arc A700M-es, notebookokba szánt videokártyák, viszont Kínában már igen, és a gyártó hozott is nekünk jó pár benchmark-tesztet, amelyek elég pozitív eredményeket mutatnak a kék csapat számára. A mobil GPU-k az Nvidia hasonszőrű hardvereivel mérték össze erejüket, és összesen 17 játék esetében láthatjuk a teljesítményüket.

A szóban forgó játékokat 1080p-s felbontással, high vagy ultra beállítások mellett futtatták, és olyan, kifejezetten erőigényes címeket teszteltek, mint az Assassin's Creed Valhalla, a Red Dead Redemption 2, a Metro Exodus vagy a Control.

Hirdetés

Összesen négy videokártya csapott össze: az Intel oldalán az Arc A730M és az Arc 770M szállt harcba, az Nvidia csapatát pedig az RTX 3050 Ti és RTX 3060 laptopokba való változatai erősítették.

A gyártóktól származó benchmark-teszteket általában érdemes óvatosan kezelni, és ezúttal is akadnak furcsaságok, hiszen az Nvidia GPU-it futtató konfigokban például gyengébb volt a processzor és a RAM is. Az eredmények alapján viszont az Arc A730M 13%-kal volt gyorsabb az RTX 3050 Ti-nál, az Arc A77M pedig 12%-kal jobb teljesítményt nyújtott, mint az RTX 3060. Lehet, hogy egy másik, egyenlőbb feltételekkel rendelkező tesztelés során a különbség kisebb lenne, de a jelek szerint az Intel videokártyái így is fel tudják majd venni a versenyt az Nvidia csúcstermékeivel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.