Hirdetés

Erősnek tűnik az RX 6700 XT videokártya 3D teljesítménye



|

Ráadásul a nemrég bejelentett újdonság XT-jelölés nélküli verziója is 12 GB-nyi fedélzeti memóriával jelenhet meg.

Hirdetés

Az AMD az új Radeon videokártyájának bejelentésekor erős üzenetet fogalmazott meg a játékosok felé. Az RX 6700 XT újdonságról már előzetesen tudni lehetett, hogy az 1440p és 1080p felbontáson játszó felhasználókat célozza meg, de arra talán kevesen számítottak, hogy a vállalat a kártya ellenfeléül az RTX 3070-et szemelte ki.

A roppant tömör, körülbelül 16 perces online bemutatóban egy dia erejéig meg is mutatták, hogy a belső méréseik szerint hova érkezik meg az új XT modell, ám ahogy az egy ilyen PR-eseménynél lenni szokott, ezeket a szépen megtervezett grafikonokat érdemes fenntartásokkal kezelni.

Hirdetés

Nos, ahogy közeledünk a tényleges bolti megjelenéshez, egyre több előzetes eredmény szivárog ki az RDNA2 architektúrát használó hardverről. Ezek alapján pedig egyelőre úgy érezhetjük, hogy az AMD nem viccelt, amikor azt mutatta meg, az RX 6700 XT közvetlen ellenfele a felső kategória alját képviselő GeForce RTX 3070 lesz.

Egy Twitter poszt szerint a kártya több játékban felülkerekedik az RTX 3060 Ti-n, az eddig tesztelt programok alapján pedig elmondható, hogy az RX 6700 XT az igen magas GPU-órajelével remekül kihasználja az architektúra előnyeit.

A relatív játéksebesség szerint egyelőre az AMD áll nyerésre, ám a különbség olyan kicsi a 3070-nel szemben, hogy egy újramérésnél vagy egy eltérő konfigurációban már más lehetne a grafikonon a sorrend. Továbbá azt is érdemes figyelembe venni, hogy az eredményekről egyelőre nem kaptunk hiteles megerősítést, így például azt sem tudni, hogy referencia kártyákkal történt-e az összehasonlítás vagy esetleg gyári tuning árnyalhatja a képet.

Valós adatok vagy egy Radeon-rajongó álma? Március 18-án kiderül.

Ami viszont egy picit pontosabb és egyértelműbb adat, hogy az Európai Unión belüli kereskedelmi forgalomba helyezéshez szükséges engedélyeztetési procedúrákból kiderült, hogy az ASUS a normál, XT-jelölés nélküli RX 6700-ből is készít 12 GB-nyi memóriával szerelt változatot. Ezzel pedig egy következő szintre kerülhet a két vállalat harca, az AMD így próbálhatja meg térdre fektetni az RTX 3060-at is. Hogy mikor tör ki a nagy ray-tracing háború? Már nem kell sokat aludni az első összecsapásokig.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.