Hirdetés

Érzékelhetően csökkent a használt csúcskategóriás videokártyák ára



|

Ha üresen találjátok a boltok polcait, érdemes lehet szétnézni olyan helyeken, mint az eBay.

Hirdetés

Nagyon gyanús, hogy idén ősszel vadonatúj videokártyákat fog piacra dobni az Nvidia, így pedig még furcsább - vagy inkább már nevetségesebb - az a helyzet, hogy az RTX 30-as széria darabjai továbbra is súlyosan túlárazva kaphatók, már ha persze jut belőlük a játékosoknak. Készlethiány esetén általában jó megoldás lehet az, ha valaki használt hardvert vásárol, ami a jelen helyzetben szintén nem túl egyszerű, és valószínűleg csak egy kicsit olcsóbb, de valami történhetett, mivel csökkenni kezdtek az itt-ott meghirdetett darabok árai.

A Tom's Hardware gyűjtése alapján az eBay-en árult videokártyák árai átlagosan 10%-kal mentek lejjebb, és ugyan továbbra is alaposan túlárazva szerezhetjük be ezeket, ez a csökkenés egyértelműen jó hír lehet azoknak, akik mostanában építenének PC-t.

Hirdetés

A csúcskategóriás darabok között az RTX 3090 ára nagyjából 2609 dollárról 2341-re mérséklődött, de a hasonló teljesítményt nyújtó RTX 3080 Ti-t is meg lehet már vásárolni 1721 dollárért, ami a korábbi 1874-es árcédulához képest picit jobb ajánlat. A sima, 10 GB-os RTX 3080-ért is kevesebbet kérnek már, 1613 dollár helyett 1440-et.

Hasonló a tendencia a piros csapat hardverei terén is. Az RX 6900 XT már kapható volt 1421 dollárért, de állítólag jóval kevesebb Radeon RX 6000 szériás videokártya cserél gazdát ilyen módon, szóval úgy tűnik, hogy az emberek az Nvidia megoldását preferálják inkább, ha használt hardverről van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.