Hirdetés

Mennyit keresnek az esport-bajnokok?



|

Nem a zsebükben turkálunk, elég csak azt megnézni, mennyi volt a tavalyi legnevesebb versenyek összdíjazása. El fogtok ájulni.

Hirdetés

Azt persze sosem lehet száz százalékig tudni, milyen pénzek vándorolnak az esportolók zsebébe (ahogy a hagyományos sportolók összbevételét is csak megtippelni lehet). Hiszen a versenyek díjain kívül ott vannak a támogatóktól kapott összegek és juttatások, meg persze a szponzori szerződésekből befolyó pénzek és egyéb extrák. De azért az sokat elárul az elektronikus sportok komolyságáról, milyen összdíjazással indultak a tavalyi év legrangosabb versenyei.

Hirdetés

2017 volt például az az év, amikor a világon megrendezett versenyek összdíjazása először lépte át a 100 millió dolláros álomhatárt (valamivel 109 millió fölött állt meg). Az Esport1 összegyűjtötte a tíz legjobban fizető esport-játékot, amiből jól látható, mennyire kinőtte magát a virtuális sportok világa.

Még mindig lehet azt mondani, hogy "ejj, bezzeg a zsákbanfutás és a pókfoci, azok az igazi sportok, de ez a billentyűcsapkodás aztán nem ér egy fillért sem", csak éppen nincs alapja. A listavezető Dota 2-höz kapcsolódó versenyek ugyanis pár ezer dollár híján 38 millió dollárnyi díjat osztottak ki 2017-ben, másfél százalékkal többet, mint tavaly. De a második helyen álló CS:GO 19 millió, valamint League of Legends közel 12 millió dollárja konkrétan kétszámjegyű százalékkal nőtt egy év alatt.

A részletesebb elemzést ide kattintva lehet elolvasni, aztán mindenki elgondolkozhat rajta, nem próbálja-e ki magát valamilyen esportban. A PC Worldön pedig igyekszünk mindent elmondani ahhoz, hogy a legerősebb "vasakat" tudjátok a játékok alá tenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.