Hirdetés

Extra erős, gamer laptopokba szánt processzort jelentett be az AMD



|

A valaha volt legerősebb laptopos gamer processzornak ígérkezik a jövőre érkező Dragon Range chip.

Hirdetés

Az AMD nemrég tartotta meg a 2022 második negyedévéről szóló pénzügyi beszámolóját, amelyen 5,9 milliárd dolláros rekord bevétellel és 786 millió dolláros nettó jövedelemmel dicsekedhettek el. A számok közlése után pedig egy kisebb sajtótájékoztatóra is sor került, ahol egy teljesen új gamer processzort harangoztak be.

A gamer laptopokba szánt, Dragon Range kódnéven érkező erőforrás valamikor 2023-ban debütál, és az idén befutó, asztali konfigurációkhoz fejlesztett Raphael chiphez hasonlóan a Zen4 mikroarchitektúrára épül majd.

Hirdetés

A Dragon Range-et kifejezetten a 20mm-nél vastagabb "extrém gamer laptopok" kiszolgálására tervezik, az AMD ígérete szerint pedig a gaming-fókuszú laptop CPU-k történetének legtöbb magját, threadjét és legnagyobb cache-ét tartogatja nekünk. Robert Hallock, a pirosak technikai marketingigazgatója elmondta, hogy a cég a vezető pozíciót célozza a Ryzen 7000-es chippel mind a gaming, mind a többszálas teljesítmény terén.

Az AMD elzárkózott a specifikáció részletezésétől, az előadáson felvillantott diáról viszont kiderült néhány alapvető adat: az új chip támogatja a DDR4-et és a PCI Express 5-öt, a fogyasztása pedig 55W felett alakul. A pirosak szerint továbbá ez lesz a történelem leggyorsabb mobil CPU-ja az alkotói és produktivitási feladatokhoz.

A Dragon Range mellett érkezik egy Phoenix kódnevű laptopos processzorcsalád is, ami a 20 mm-nél vékonyabb modelleket fogja hajtani. Mindezek alapján a Dragon Range a Ryzen 7000H-szériát, a Phoenix pedig a Ryzen 7000U-sorozatot takarhatja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.