Hirdetés

Ez az RTX 3090 Ti már következő generációs fogyasztással rendelkezik



|

Ezzel az RTX 3090 Ti-jal jól szimulálható, hogy milyen érzés lesz egy erősebb RTX 4000-es kártyát meghajtani.

Hirdetés

A hivatalos megerősítésig mindent fenntartásokkal érdemes kezelni, az azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy az Nvidia következő generációs videokártyái a fogyasztásaikat tekintve igazi erőművek lesznek.

Az RTX 3090 Ti a maga 450W-os TDP-jével a piac egyik legtöbbet fogyasztó GPU-ja, valaki azonban több mint duplájára emelte a kártya fogyasztását, amivel valószínűleg még a jövő eszközeinek étvágyánál is magasabbra ment.

Hirdetés

Először a Videocardz csapata szúrta ki, hogy a MegaSizeGPU névre hallgató Twitter felhasználó elvileg 890W-ra növelte egy RTX 3090 Ti Oc maximális TDP-jét. Az ilyen állítások sokszor erősen megkérdőjelezhetőek, ebben az esetben azonban van okunk rá, hogy elhiggyük, amit látunk.

MegaSizeGPU azóta feltöltötte a rekordhoz szükséges BIOS verziót, amivel bizonyította, hogy tényleg sikerült ezt az őrületes energiafelhasználást elérni a módosított Asus RTX 3090 Ti-jal. A BIOS fájl (vagy XOC, azaz Extreme Overclocking) mindenki számára elérhető, letölteni azonban több okból sem érdemes.

Először is ezekkel a rendszerekkel egy avatatlan kéz pillanatok alatt papírnehezékké változtathatja a videokártyáját, másodszor csak kevés GPU-val működik ez a konkrét verzió, végezetül pedig egyébként sem képes bármelyik RTX 3090 Ti felvenni ennyi áramot. A legtöbb összesen 600W-ra van felkészítve, ennyit képes kezelni a VRM, így a hasonló videokártyák többségével fizikailag lehetetlen a kísérlet.

Az oldalon böngészve több őrületes BIOS is található, az egyik például egészen 1000W-ig nyitja az EVGA RTX 3090 Ti korlátait,  ezekhez azonban általában már fizikai módosításokra is szükség van.

Ezek tudatában már talán nem is olyan meglepő, hogy az Nvidia állítólag teszel egy 900W TDP-vel rendelkező videokártyát, ami a következő generációval debütálhat majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.