Hirdetés

Ezek a memóriák folyékony hűtőbordát kaptak



|

Az ADATA meglehetősen érdekes memóriát villantott az idei CES-en - a hűtést ásványi olajjal oldják meg.

Hirdetés

A CES-en nem csak azok a termékek mutatkoznak be, amelyek hamarosan feltűnnek a boltok polcain, hanem az érdekes kísérleti projektek is. Az egyik furcsaság például az ADATA nevéhez fűződik. 

Hirdetés

A TechPowerUp egy olyan prototípust talált az ADATA standjánál, amely Project Jellyfish névre hallgat. Olyan memóriamodulokról van szó, amelyek folyékony hűtőbordával dolgoznak. Egyszerűen fogalmazva ásványi olajat zárnak a modulokra, ami elektromosan nem vezető folyadék. Némi hőt azonban képes elvezetni. 

Ezt a megoldást használják egyes PC-knél és nagy transzformátoroknál is, vagyis az ötlet alapvetően nem új. Az akril burkolat alá azonban nem fér el túl sok ásványi olaj, és mivel fém hűtőborda eleve nincs, ezért kérdéses, hogy a koncepció mennyire hatékony. 

Konkrét termék egyelőre nincs, az egész csak prototípus. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.