Hirdetés

Ezek az Intel-processzorok mondhatnak búcsút a 0. napos játékos driver támogatásnak



|

Új frissítési rendszerre állnak át a kékek.

Hirdetés

A napokban egy szivárogtató értesüléseire hivatkozva adtuk hírül, hogy nagy valószínűséggel szeptember 28-án kerül bemutatásra az Intel 13. generációs processzorcsaládja, a Raptor Lake, október 17-én pedig az értékesítés is megkezdődhet.

Akárhogy is legyen, az egészen bizonyos, hogy ősszel jön a generációváltás, az újabb mérföldkőhöz közeledve pedig a kékek most alaposan átalakították a régebbi processzorokhoz biztosított grafikai driverek támogatását.

Hirdetés

A cég közösségi felületén beharangozott lépés értelmében július 27-től már csak legacy támogatásra jogosultak a 6-10. generációs Intel processzorok (beleértve az Atom, a Pentium és a Celeron modellcsaládot is) integrált grafikus megoldásai. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kékek csupán kritikus biztonsági javításokat fognak biztosítani az érintett Iris, UHD és HD chipekhez, negyedéves gyakorisággal.   

A 2015-ben piacra dobott Skylake esetében ez nem különösen meglepő, az viszont már kevésbé szimpatikus, hogy a 2019-ben megjelent Comet Lake generáció is érintett, hiszen ez azt jelenti, hogy az ide tartozó integrált grafikus erőforrásokat használó játékosok búcsút inthetnek a 0. napos driver támogatásnak. A gyakorlatban azonban ez sem fájhat sokaknak, hiszen a 3 éves processzorcsalád iGPU-i egyébként sem igazán alkalmasak komolyabb kortárs játékokra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.