Hirdetés

Ezek most a Steam legnépszerűbb videokártyái – az RTX 3060 sosem volt bajnok



|

1 hónapig azt hihettük, hogy az RTX 3060 a Steam legnépszerűbb videokártyája, de csak egy hibáról volt szó.

Hirdetés

Múlt hónapban hatalmas meglepetés várta azokat, akik átnézték a Steam aktuális hardveres beszámolóját. A Valve állandóan közzéteszi, hogy éppen milyen hardverek a népszerűek a felhasználóik körében, aki pedig arra sem rest, hogy a korábbi adatokkal is összevesse a friss kimutatásokat, furcsaságot vehetett észre a legutóbbi jelentésben.

Április elején nagy meglepetésre az RTX 3060 lett a legnépszerűbb videokártya a Steam felhasználóinak körében, aminek egyrészt nagyon örültünk, hiszen a már megjelenésekor is gyenge GTX 1650-et váltotta, másrészt azonban túl hamar lett ennyire sikeres az Ampere széria modellje, a 6,31%-os növekedés nehezen volt hihető.

Hirdetés

Most kiderült, hogy valamilyen furcsa anomália miatt történt a nagy átrendeződés, aminek köszönhetően több Nvidia videokártya is komoly növekedést mutathatott. Érintett volt például az RTX 3060 asztali és mobil verziója, de az RTX 2060 is.

A májusi jelentés egyenesbe tette a dolgokat

Szomorúan kell tudomásul vennünk, hogy nem lett egy szempillantásra sokezer játékos hardvere erősebb, a Valve elhárította a hibát, a számok pedig többé-kevésbé visszatértek a márciusi állapothoz. A legtöbbek által használt videokártyák listája jelenleg tehát így fest:

  1. GTX 1650
  2. GTX 1060
  3. RTX 3060 - asztali verzió
  4. RTX 3060 - mobil verzió
  5. RTX 2060

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a Steamen a régebbi modellek, például a GTX 1650 esetében egyben számolódik a hordozható és az asztali verzió, míg mondjuk az RTX 3060 esetében, ahogy az fentebb is látszik, külön versenyeznek a különböző verziók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.