Hirdetés

Ezeket az RTX 3050-eseket próbálhatod meg levadászni az Asustól



|

Biztosan hamar elfogynak, de a szerencsések valószínűleg jól járnak majd az Asus három különböző modelljével.

Hirdetés

Az Nvidia azt állítja, nagyobb adag kártyával készül a chiphiány korában potenciálisan rendkívül csábító árú RTX 3050-es GPU-k megjelenésére, ami január végén esedékes, de így sem számítunk arra, hogy baráti áron sokáig fellelhetők maradnak ezek a modellek. Így valószínűleg a legtöbb gamer, aki egy ilyen modellre pályázik, beérné azzal a típussal, amit meg tud venni anélkül, hogy csődbe megy.

Persze aki ügyes, az nem kizárt, hogy még a kedvenc gyártója, mondjuk az Asus termékeit is ki tudja választani. A tajvani cég nemrég bemutatta, hogy ők milyen változatokat adnak ki a 3050-esből, így aki a rajtra vár, elkezdhet ismerkedni az érkező felhozatallal.

Hirdetés

Nagy meglepetés nem éri azokat, akik az Asus eddigi kínálatát valamennyire ismerik. Három modell érkezik, amik közül a csúcskategóriát ezúttal is a ROG Strix változat képviseli, az ár-érték arány hajszolóinak pedig a Dual és a Phoenix kiadásokkal készül a gyártó. A ROG Strix RTX 3050 rendelkezik majd (szintén megszokott módon) a legkomolyabb hűtési megoldással, a méretes, 2,7 PCI-e helyet elfoglaló hűtőbordákon három, egyenként kilenc lapáttal rendelkező ventilátor tolja át a friss levegőt, de a kártya hátoldalának kialakítása is az optimális hőleadást szolgálja. Ezzel szemben a Dual és a Phoenix két, egy-egy ventilátoros megoldásai sokkal kisebb helyet foglalnak, sőt a Dual kiadás akár halkabb is lehet, köszönhetően annak, hogy a légkeverők teljesen leállnak, amikor a hőmérséklet ezt lehetővé teszi.

Az eltérő hűtési megoldások egyébként némi teljesítménybeli különbséget is okozhatnak, hiszen a jobban hűtött GPU-k órajelét bátrabban csavarják feljebb a gyártók, ám a memória tekintetében mindhárom Asus RTX 3050 variáns egyenlő lesz, 8 GB VRAM-ot kapnak. Viszont minél drágább verziót választunk, annál összetettebb dizájnú házat és annál több RGB világítást (a Phoenixen nincsenek színes LED-ek) kaphatunk.

A tényleges játékbeli teljesítményre persze csak a megjelenést követő időszakban derül majd fény, amikor a különböző benchmarkok is beérkeznek. De mivel órajel tekintetében a ROG Strix változatok sokszor az élmezőnyben vannak, nem lennénk meglepve, ha fps-ben is a legjobbakhoz hasonlóan teljesítene ez az RTX 3050-es modell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.