Hirdetés

Ezekkel a videokártyákkal támad az Asus a belépőszintet célzó gamerekre



|

Megjelent két új Asus videokártya, de az AMD RX 6400 modelljére épülő kártyákkal csak azok szemezzenek, akiket nem annyira érdeklik a frissebb játékok.

Hirdetés

Vannak olyan piaci szereplők, akik már a videokártya-hiány végét kezdik hirdetni, de egyelőre nem érkeztünk el oda, hogy viszonylag fájdalommentesnek tituláljuk egy új GPU beszerzését. Így történhet meg, hogy vannak érdeklődők a modern játékok igényeit számítási vagy memóriakapacitásban alulmúló új videokártyákra is, ha még elfogadható az áruk. Nekik szólhat az Asus két új videokártyája, amik az AMD RX 6400 platformjára épülnek.

A cég bejelentése szerint két modellt készítettek az AMD videokártyájából, amit teljes mértékben a Full HD felbontásban játszó gamereknek szeretne eladni az Asus. A kétventilátoros Dual mellett egy egyventilátoros változat érkezett, ami az Asus Phoenix vonalát erősíti.

Hirdetés

A többi gyártóval történő összehasonlításkor fontos adat a kártya órajele, amit a Dual variáns kapcsán meg is osztott az Asus, ez alapvetően 2039 MHz, de a GPU akár 2321 MHz-re is felpöröghet, ha egy játék megkívánja az extra teljesítményt. Emellett a csendes működésre is adott a gyártó, így az Radeon RX 6400-as kártyák a megfelelő hőmérséklet alatt (ez játékokban 60 fok, játékon kívül 52) teljesen kikapcsolják a ventilátoraikat, így maradéktalanul elhalkulnak.

Az Asus Dual Radeon RX 6400 egyébként a Phoenix sorozatba tartozó kistestvéréhez képest  alumínium hátlapjának és egy kis RGB-s világításnak köszönhetően lehet előnyben a jobb hűtés mellett. Az viszont mindkét változatról elmondható, hogy modern videós csatlakozók kerültek rá, igaz, a HDMI 2.1 és a DisplayPort 1.4a sávszélességére játék közben biztosan nem lesz szükségünk, maximum videók lejátszása közben érjük majd el ezekkel a kártyákkal magas felbontás és/vagy képfrissítés olyan mértékét, ahol már szükség van ezekre a szabványokra.

Az AMD RX 6400-as videokártyáinak erősebb, 6500-as testvérei sem teljesítettek túl acélosan nemrég publikált tesztünkben, az RX 6400 első nyüstölései során (amihez egyébként nem az Asus változatait használták) egy GTX 1650-hez hasonló teljesítményt mértek vele játék közben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.