Hirdetés

Ezer dollárral lett olcsóbb az RTX 3090 Ti egyik változata



|

Újabb jel utal rá, hogy normalizálódnak a GPU-árak.

Hirdetés

A rekordgyenge forinttal küzdő Magyarországon sajnos kevésbé érezhető a jelenség hatása, de a kriptopiac letérdelésével nyugaton már elkezdett közelíteni a hivatalos listaárakhoz a videokártyák ára, amire most rátesz egy lapáttal, hogy az RTX 40-es sorozat megjelenéséhez közelítve az Nvidia is szeretné kiszórni az RTX 30-as modellcsalád meglévő készleteit.

Az anonim forrásokra hivatkozó Benchlife legalábbis még a múlt hónapban írta meg, hogy a zöldek egy átfogó árcsökkentésre készülnek, melynek keretében 100-500 dollárral (kb. 40 ezer-240 ezer forinttal) fogják mérsékelni az RTX 3000-es videokártyákért kért összegeket. Talán ehhez kapcsolódik, hogy az EVGA most egyetlen tollvonással 1000 dollárt (közel 400 ezer forintot) faragott le az egyik csúcskártyájának árcédulájából.

Hirdetés

Az EVGA GeForce RTX 3090 Ti FTW3 Gaming jelentős leárazását a FrameChasers Twitter-fiók szúrta ki a gyártó webshopján. Az FTW3 Gaming kiadás az alapmodellénél erősebb hűtőrendszerrel érkezik, ezért valamivel jobb teljesítményt nyújt annál. A hardver ára eddig 2149 dollár volt, most 1149 dollárért kapható, de a még izmosabb Ultra Gaming kiadás árából is lefaragtak egy ezrest.

Az új árazás pikantériája, hogy a RTX 3090 Ti FTW3 Gaming így már csak 50 dollárral kerül többe, mint a jóval visszafogottabb képességekkel bíró RTX 3080 Ti, így nem is igazán lehet kérdés, hogy melyiket érdemes megvenni. Vagyis pontosabban szólva volt érdemes, mivel annak rendje s módja szerint cikkünk írásakor már hírmondónak sem maradt a kártyából az EVGA webshopján.

A legjobban most azokat a kesergő kommentelőket sajnáljuk, akik az elmúlt hónapok során vásároltak ilyen vasat a 2000 dollár feletti áron, de hát így működik a piac, az RTX 4000-es sorozat hivatalos rajtjával pedig valószínűleg még jóval olcsóbban is hozzá lehet majd jutni a 3090 különféle variánsaihoz. Pláne, mivel a várakozások szerint a 4090-es csúcsvassal debütál majd az RTX-kártyák új generációja.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.