Hirdetés

Ezért nem dobta piacra a Sega a Dreamcast Mini és Saturn Mini konzolokat



|

A japán cég a Mega Drive Mini 2 mellett két további konzol miniváltozatát is tervbe vette.

Hirdetés

A Sega néhány nappal ezelőtt jelentette be, hogy hivatalosan is készülnek a Mega Drive Mini 2 játékkonzolok, amik a Mega Drive és a Mega CD könyvtárak 50 játékát fogják majd tartalmazni. A konzol idén októberben jelenik meg, de egy kapcsolódó interjúból kiderült, hogy a vállalat vezetősége eredetileg több minikonzol gyártását tervezte erre az évre.

A Sega ugyanis a Mega Drive Mini 2 mellett úgy számolt, hogy a Saturn Mini vagy a Dreamcast Mini modellek is kivitelezhetőek lennének, azonban kiderült, hogy a chipsetek fejlesztési és gyártási költsége túl magas lenne és sok nehézséget okozna.

Hirdetés

A Famitsunak adott interjúban a Sega klasszikus hardverekért felelős producere, Yosuke Okunari beszélt a cég terveiről. Elmondta, hogy természetesen a fejlesztőkkel erősen fontolgatták a Saturn Mini és a Dreamcast Mini lehetőségét. Azonban a Mega Drive Mini nem tudta volna kezelni a Saturn játékokat, így különálló chipset fejlesztésére lett volna szükség. A koronavírus-járvány miatti korlátozásokból és a drágább gyártási folyamatokból adódóan így a cég lemondott a két minikonzolról. Hozzátette, hogy a Saturn Mini esetében olyan költséges lett volna a fejlesztés és a gyártás, mintha az autentikus modern konzolt tervezték volna újra.

A Mega Drive Mini 2 gyártási folyamatai sokkal jobban menedzselhetők, és a Sega egyelőre a japán piacra fókuszál, így a tervek szerint garantáltan meg fognak térülni a költségek. A cég tehát kizárólag a Mega Drive Mini 2-vel foglalkozik, viszont a vezetőség tisztában van a tengerentúli vásárlói igényekkel is, így a közeljövőben számíthatunk arra, hogy Japánon kívül is elérhető lesz majd a játékkonzol.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.