Hirdetés

Ezért sikerült megkerülni az RTX 3060 videokártyák kriptovédelmét



|

Az Nvidia beismerte a hibáját, és gyorsan léptek az ügyben.

Hirdetés

Néhány napja kezdett terjedni a hír, miszerint a kriptobányászoknak már sikerült megkerülni az Nvidia GeForce RTX 3060 videokártyák kriptovédelmét. A gyártó korábban azt kommunikálta, hogy kijátszhatatlan a rendszer a szoftveres korlátnak köszönhetően, és ellehetetleníti az Ethereum bányászatát. Kiderült, hogy az Nvidia saját hibájából adódóan lehet feloldani az RTX 3060 hash-arány korlátját.

A Windows Insider Program tagjainak ugyanis elérhetővé vált a GeForce 470.05 számozású beta driver, ami az RTX 3060 egyes konfigurációiban feloldotta a korlátot egy belső fejlesztéshez használt kódnak köszönhetően.

Hirdetés

Az Nvidia megerősítette, hogy a driver okozta a hibát, és azóta azt már törölték ezt a frissítést. Felmerül viszont a kérdés, hogy a kriptobányászok a szoftver másolatának felhasználásával mennyire tudják majd kijátszani a később korlátokat is.

A vállalat egyébként a jövőben több új videokártyájára is tervezi az RTX 3060-hoz hasonlóan a hash-arány korlát bevezetését, így a legutóbbi információk alapján az áprilisban megjelenő RTX 3080 Ti is el lesz látva ilyen védelemmel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.