Hirdetés

Ezt tudja az Intel Core i9 13900K, a cég új csúcsprocesszora



|

Még nem kapható, de akik hozzájutottak valahogy, összevetették a 12. generációs Core i9 12900KF-fel.

Hirdetés

Várhatóan még idén elérhetővé válik az Intel 13. generációs Raptor Lake processzorcsaládja, aminek tagjai több maggal, átdolgozott architektúrával, PCIe 5.0 SSD támogatással és számos egyéb újítással kívánják felvenni a versenyt az AMD Ryzen 7000-es processzoraival. Ahogy az a start előtt lenni szokott, néhányan már hozzájutottak egy-egy példányhoz, és nekiláttak a tesztelésének.

Egy kínai felhasználó, Extreme Player a bilibilin tette közzé méréseit, egy Intel Core i9 12900KF-et hasonlított össze a Core i9 13900K egy példányával.

Hirdetés

Az összehasonlításhoz egy MSI RTX 3090 Ti-t videokártyát és 32 GB Team DDR5-6400 memóriát használt még, nyolc játékkal és a 3DMarkkal nézte meg, mit bír a 13. generációs Intel csúcsprocesszor. A legnagyobb különbség 1080p-nél volt látható, kb. 10%-os növekedést sikerült mérni, 1440p-nél és 4K-nál kevésbé volt látványos az ugrás, de azért nem elhanyagolható. Azt nem tudni, hogy pontosan milyen beállítások mellett futtatta az egyes játékokat. A 3D Markban a CPU-központú teszteknél 36-38% is volt az ugrás.

Az órajel, illetve az energiatakarékos magok segíthetnek majd a legtöbbet, de az, hogy mennyire látnak különbséget a legújabb processzorra váltók, a GPU-tól is függ.

Egyelőre várjuk a további teszteket, illetve azt, hogy az újságírók, videósok kezébe kerüljön a végleges változat. Akkor majd többet fogunk tudni. A mérések eredményei az alábbi videóban láthatók:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.