Hirdetés

Februárban jönnek a következő-generációs AMD CPU-k



|

A Pinnacle Ridge processzorok már 12 nm-es technológiával készülnek.

Hirdetés

Nemrég komoly szivárgás volt az AMD terveiről, és megtudtuk, hogy 2018-ban jönnek a Zen+ alapokra építkező processzorok, 2019-ben pedig a nagy váltást jelentő Zen 2 (Matisse és Picasso) chipek. A Digitimes most az alaplapgyártóktól megtudta, hogy a Pinnacle Ridge processzorok mikor jelennek meg a piacon. 

Hirdetés

Állítólag a következő-generációs AMD CPU-k 2018 februárban kerülnek a boltokba. Az AMD az idei stratégiát követi, vagyis elsőként a Pinnacle 7 CPU-k jelennek meg februárban, majd márciusban jön a középkategóriás és belépőszintű Pinnacle 5 és Pinnacle 3 széria. A Digitimes azt is megtudta, hogy az AMD 2018 első felére azt várja, hogy az asztali CPU-k mezőnyében 30 százalékos részesedése lesz. 

A Pinnacle Ridge alacsony fogyasztású verziói áprilisban, az üzleti chipek májusban érkeznek. 

Az alaplapgyártók számára ez az ütemterv azért is fontos, mert ennek megfelelően készülnek a következő-generációs, 400-as szériás lapkakészletekkel, amelyeket az ASMedia tervez. Elsőként az X470- és a B450-alapú alaplapok jelennek majd meg. 

A felújított Ryzen processzorokhoz szerencsére senkinek nem kell majd új alaplapot vennie, az AMD tartja az ígéretét, és 2020-ig az AM4-re épít. Akkor viszont befut végre a DDR5 és a PCIe 4.0. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.