Hirdetés

Felbukkant az ígéretes Core i7-8720HQ



|

Ez lesz az Intel valódi csúcsprocesszora a laptopos mezőnyben: a Coffee Lake-alapú chip a csúcskategóriás gamerlaptopokban kap majd helyet.

Hirdetés

Kínai tech fórumokban felbukkant az Intel következő laptopokba szánt csúcsprocesszora, a Core i7-8720HQ. Ez ugyanarra az 1440 pines BGA foglalatra építkezik, mint a hetedik-generációs Core mobilprocesszorok, azonban ez a chip már valódi Coffee Lake-alapú, 6-magos, nyolcadik-generációs lapka. 

Hirdetés

Az új CPU 6-magos lesz, a HyperThreadingnek hála 12-szálas működést garantál. Érdekes módon azonban a fizikailag rendelkezésre álló 12 MB L3 cache-ből csak 9 MB van engedélyezve. 

A chip alapból 2,40 GHz-es órajelen ketyeg, de ez az érték Turbo Boost mellett 3,60 GHz-re emelkedik. 

Ezzel a mobilos csúcsprocesszor igazából az asztali Core i5-8600K szintjén mozog a többszálas tesztekben. Az alacsonyabb órajeleket természetesen a HyperThreadinggel kompenzálja a CPU. 

Elméletileg a Core i7-8720HQ a legújabb, csúcskategóriás gamerlaptopokban kap majd helyet, és valamikor 2018 első negyedévében jelenik meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.