Hirdetés

Félelmetesen erős lesz az Nvidia GeForce RTX 3090 Ti



|

Kiszivárgott adatok árulkodnak az Nvidia GeForce RTX 3090 Ti állítólagos teljesítményéről.

Hirdetés

Hosszú ideje lóg a levegőben, hogy az Nvidia végre hivatalosan is leleplezze, majd árusítani kezdje az RTX 3090 Ti-t, a videokártya gyártása azonban a jelenlegi körülmények miatt minden bizonnyal okozott némi fejfájást a zöld csapat mérnökeinek.

Nagyon úgy tűnik azonban, hogy most már tényleg célegyenesbe ért a dolog, több jelentés szerint is napokon belül megmutatja magát az RTX 3090 Ti.

Hirdetés

Úgy tűnik azonban, hogy a teljesítmény még a bejelentés előtt körvonalazódik, köszönhetően a CapFrameX Twitter-profiljának. A beszámolójuk szerint az Nvidia legújabb GPU-ja hatalmas étvággyal, 450W-os igénnyel érkezik, amiért cserébe körülbelül 10%-kal lesz gyorsabb mint a 3090, a magórajel pedig 2 GHz-ig lesz húzható.

Ugyan a CapFrameX csapata mást nem árult el, néhány információt már tudni vélünk a 3090 Ti-ról. Több forrás is megerősítette, hogy a videokártya alapja a GA102-350-es GPU lesz, ami 10752 CUDA maggal érkezik. A memória is ráncfelvarráson esett át a sima 3090-hez képest, a Ti verzió memóriái 21 Gbps-os frekvenciára lesznek beállítva, a sebességük pedig az 1TB/s-ot is meghaladhatják.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.