Hirdetés

Felforgatja majd a piacot az Intel videokártyája



|

Legalábbis a gyártó szerint olyan jó ár-érték arányt kínálnak, hogy mindenkinek újra kell gondolnia a piaci stratégiáját.

Hirdetés

Pontosan két hét múlva, október 12-én érkezik meg az Intel asztali gépekbe szánt Arc A750 névre keresztelt kártyája, ami Pat Gelsinger néhány nappal ezelőtti, az Intel Innovation 2022-n megtartott előadásából furcsamód kimaradt. Érthető, hogy ott a csúcskártyára akartak koncentrálni, de a jelek szerint az A750-nek is bőven lesz mit a tejbe aprítania.

Az egyelőre kizárólag az Intelnél elérhető középkategóriás GPU-t a gyártó szerint nagyon hamar felkapják majd a partnerek is (bár konkrét gyártókat egyelőre nem neveztek meg), és tartani is fogják a 289 dolláros ajánlott fogyasztói árat.

Hirdetés

Ezzel a kékek kártyája teljesítmény/dollár arányban 53%-kal veri az RTX 3060-at, bár az Intel a bejelentésben még 418 dolláros áron számolta az Nvidia népkártyáját, annál már szerencsére jobb a helyzet (legalábbis a világ szerencsésebb pontjain).

Az Intel már most akkora sikernek könyveli el az Arc A750-et, hogy szerintük ezzel az árral teljesen újrakalibrálják majd a videokártya-piacot. Bár ezzel kapcsolatban vannak még kételyeink, ha ez kell hozzá, hogy olcsóbbak legyenek a videokártyák, ám legyen!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.