Hirdetés

Felhasználói adatok szivároghattak ki a Discordtól



|

Adatszivárgás történt a Discordnál, az ügyfélszolgálattal folytatott beszélgetések is kikerülhettek.

Hirdetés

A Discord napjaink egyik legnépszerűbb kommunikáció platformja, a koronavírus miatti lezárások időszakában pedig egy további hatalmas lökést kapott a felhasználói bázis. Mostanra számos hivatalos szervezet költöztette ide a kommunikációját, rengeteg közösség üzemel ezen a felületen, és különböző kreatív szolgáltatások is innen elérhetők.

Azonban, ahogy minden internetes platform, a Discord sem sérthetetlen, most számos titkos információ kerülhetett illetéktelen kezekbe.

Hirdetés

A havonta 150 millió körüli aktív felhasználói bázissal rendelkező Discord nemrég arról tájékoztatta a felhasználóit, hogy egy, a felhasználó támogatásban dolgozó alkalmazottjukon keresztül kiszivároghattak érzékeny információk. A hivatalos tájékoztató szerint az érintett felhasználók e-mail címei mellett a támogatóval folytatott beszélgetések és a csatolmányok is illetéktelen kezekbe kerülhettek.

Amint detektálták az adatszivárgást, azonnal letiltották a támogatói profilt, és megtették a szükséges lépéseket azért, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson elő, az érintettektől pedig azt kérik, hogy a következő időszakban különösen legyenek körültekintőek online.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.