Hirdetés

Felkavarná a ventilátorok piacát az ASUS



|

Hamarosan tényleg valóra válhat azok álma, akik úgy építenének PC-t, hogy minden egyes alkatrésznek magán kell viselnie a ROG emblémát.

Hirdetés

A tavaly szeptemberi ROG Strix META BUFFS online eseményen mutatta be egyik legújabb tervét a gaming piacon évek óta erős jelenléttel rendelkező ASUS. Az akkor frissnek számító RTX 30-as sorozatú videokártya, illetve a különféle gaming perifériák mellé becsúszott egy rövid bemutató a gyártó első, saját tervezésű ventilátoráról is. Nos, az újdonság hamarosan hazánkba is megérkezhet.

A ROG Strix XF 120 néven futó légkavarót kifejezetten azon konfigurációkhoz ajánlják, ahol nemcsak a nagy légszállítás, hanem a csendesség is a főbb használati szempontok között szerepel. A 120 mm-es, 4-tűs PWM csatlakozóval ellátott ventilátort úgy tervezték, hogy ne csak a számítógépház légszállításában segítsen, hanem akár CPU-hűtőre vagy kompakt vízhűtések radiátoraira is felszerelhető legyen.

Hirdetés

A mágneses levitációs technológiára (nincs működés alatti súrlódás, csapágykopás és ebből fakadó zajterhelés) épülő XF 120 fordulatszámtartománya 250 és 1800 percenkénti érték közé eshet, de a felhasználóknak a megfelelő beállítás mellett arra is lehetősége van, hogy szükség esetén akár ki is kapcsolhassák a ventilátort. A percenként 62,5 köbméter légszállításra képes egység mindössze 22,5 dB-nyi zajtermelésre képes, ami egészen alacsonynak számít a konkurens termékekkel összevetve.

A fenti adatok szerint az XF 120 előtt ígéretes jövő állhat, ám kérdéses, hogy képes lesz-e megalapozni egy teljes termékcsaládot. A gyártó közlése szerint egyelőre nem várható nagyobb, 140 mm-es változat, ami pont azokat bizonytalaníthatja el, akik csúcsteljesítményű hardvereiknek a lehető legjobb szellőzést szeretnék biztosítani. Továbbá a MagLev-ventilátorok prémium árazása miatt még a legelvakultabb PC-játékos is fejvakarásba kezdhet, ugyanis gyors piaci körképünk alapján a ROG Strix XF 120 is a 8-11 ezer Ft-os ársávba várható. Hogy pontosan mikor? Áprilisban kiderül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.