Hirdetés

Felturbózva érkezik a 3 GB-os Gigabyte GeForce GTX 1050



|

Az NVIDIA tuningja után a Gigabyte újabb emeléssel igyekszik ellensúlyozni a gyenge memória-sávszélességet.

Hirdetés

Sokáig csak pletykák voltak az NVIDIA következő videokártyájáról, majd jöttek a specifikációk, és most végül itt van egy tényleges megoldás, amit az NVIDIA egyik partnere gyárt. A Gigabyte minden jel szerint az első, amely saját verzióban állt elő a GeForce GTX 1050 3 GB-os változatával. 

Hirdetés

A szóban forgó grafikus vezérlő rengeteg kritikát kapott a médiában és a felhasználóktól, ugyanis hiába új, bizonyos tekintetben rosszabb, mint a régi. Azt persze még senki sem tudja, hogy a 96 bites memóriabusz mennyire foghatja vissza a teljesítményt a gyakorlatban. 

Ezt ellensúlyozandó mindenesetre az NVIDIA emelt a magok számán és az órajeleken, illetve a gyenge sávszélességet szeretné kompenzálni a Gigabyte is, egy további emeléssel. Így alap módban a GPU 1417 MHz-en ketyeg, gaming módban 1556 MHz-en, OC boost mellett pedig 1582 MHz-en. 

A Gigabyte egy WindForce 2X hűtőegységet választott, ami 2 darab 80 milliméteres ventilátort alkalmaz a kártya hűtéséhez. A csatlakozókat tekintve egy DVI-D, egy HDMI 2.0b és egy DisplayPort 1.4 található a vezérlőn. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.