Hirdetés

Felzabálja a helyet a gépházadban a GeForce RTX 3090 Founders Edition



|

Előkerült egy fotó a GeForce RTX 3090 referenciakiadásáról, és úgy tűnik, hogy rengeteg helyet foglal majd el a gépházban az új videokártya.

Hirdetés

Lassan, de biztosan egyre több fotó, videó és mérési eredmény kerül elő az új GeForce RTX 30-szériás videokártyákról. Valaki pedig már közzé is tett egy fotót a Chiphell.com fórumán arról, hogy beszerelte a GeForce RTX 3090 referenciakiadását az asztali gépébe. A képről jól látszik, hogy elképesztően sok helyet igényel az RTX 3090. A ház típusát nem ismerjük, feltehetően normál ATX-es toronyról van szó. A HDD-keretre mindenesetre rányúlik a grafikus vezérlő. 

Hirdetés

A GeForce RTX 3090 Founders Edition tervezői nem aprózták el, aki ilyet szeretne, annak jó ötlet gondoskodni egy olyan számítógépházról, amibe befér a három PCIe slotot igénylő, 313 x 138 mm-es kártya. Aki esetleg a kritériumoknak megfelelő ITX-es házba szuszakolná be, annak a hűtésre kell kiemelt figyelmet fordítania. 

Fontos, hogy az RTX 3090 egyúttal nehéz is lesz, már a kisebbik RTX 3080 is 1,355 kilogrammot nyom. Emiatt nem kizárható, tartókeretekről is gondoskodni kell, ellenkező esetben a PCB bánhatja, esetleg a hűtőborda elengedi a GPU-t és az alkatrészeket, ami túlmelegedéshez vezet. Arra pedig már gondolni sem merünk, hogy mit hoznak majd ki a partnergyártók az Nvidia eddigi legnagyobb kártyájából.

Apró érdekessége még az új szériának, hogy a GeForce RTX 3080 Founders Edition kártyákra az Nvidia fejjel lefelé írta a 8-as számot. A fórumokon a felfedezés óta sokan tréfálkoznak, hogy így már nem is kell nekik a kártya.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.