Hirdetés

FidelityFX Super Resolution - itt az AMD válasza a DLSS-re



|

Régóta várjuk már, hogy az Nvidia egyik legütősebb technológiájának konkurenciát állítsanak a pirosak. Most bemutatkozott, de vajon fel tudja venni a versenyt a DLSS-sel?

Hirdetés

Az RTX kártyák egyik legizgalmasabb újítása nem a valós idejű sugárkövetés, hanem a DLSS (Deep Learning Super Sampling), az a felskálázási technológia, amivel rengeteg "ingyen frame-et" nyerhetünk annak köszönhetően, hogy a GPU-nak csak 1080p-ben kell renderelnie a játékokat, miközben a monitorunkon egy 4K-s kép jelenik meg.

A 2021-es Computexen végre az AMD hivatalos bejelentésére is sor került, és az eddig napvilágot látott információk szerint hasonló teljesítménybeli ugrásra számíthatunk, mint a DLSS esetében, csakhogy a FidelityFX Super Resolution a legtöbb nemrégiben megjelent GPU-t támogatja majd.

Hirdetés

Ide tartoznak a Radeon 6000-es, Radeon 5000-es, Radeon 500-as és Vega kártyák, de ami a legizgalmasabb, hogy az 1000-es sorozattól fölfelé az összes Nvidia kártya is.

Az FSR 4 különböző módban használható, a teljesítményre kihegyezett beállítással pedig minimális grafikai romlás mellett akár háromszor annyi képkocka is megjelenhet a monitoron.

A demóban a GTX 1060 ugyan nem mutatott akkora ugrást, mint az AMD jelenlegi csúcskártyája, de nagyon kíváncsiak vagyunk, mire lesz képest a technológia a gyakorlatban, amikor június 22-én elérhetővé válik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.