Hirdetés

Fizetnél évi 420 dollárt egy virtuális gamer-PC-ért?



|

A francia, Blade nevű startup ennyit kér - nekünk pedig elég egy gyors netkapcsolat, a PC-nk frissítéséről megfeledkezhetünk.

Hirdetés

A csúcskategóriás gamer-PC-k drágák, és ráadásul nem elég egyszer költeni az ilyenekre. Hiába költünk el több mint 300 000 forintot egy asztali PC-re, és vesszük a legjobb CPU-t, videokártyát, memóriát és tárhelyet, idővel ezek elavulnak, 1-2 év múlva ismét költenünk kell, ha csúcsteljesítményt akarunk. 

Hirdetés

A francia, Blade nevű startup ezt a problémát oldaná meg azzal, hogy lehetővé teszi virtuális gamer-PC-k bérlését. 

Havi 35 dollárért lehet igénybe venni a Shadow nevű virtuális PC szolgálatait. A felhőn keresztül működő rendszer olyan erővel bír, mint egy 4-magos Core i7-es CPU, 12 GB RAM, 256 GB tárhely és egy GeForce GTX 1080. A játékok ezen futnak, mi pedig a neten keresztül streamelhetjük a PC-nkre, Mac gépünkre, táblagépünkre, okostévénkre vagy okostelefonunkra. 

A Shadow különlegessége, hogy a Blade rendszeresen frissíti majd, vagyis nekünk többé nem kell költenünk gyorsabb processzorra és videokártyára. A rossz hír, hogy a streamelés miatt gyors internetkapcsolatra van szükség, és csak ott lesz elérhető a Shadow, ahol van szervere a Blade-nek. Franciaországban már élesben is megy. Fontos megjegyezni, hogy a pénzt nem a játékok eléréséért fizetjük, csupán a virtuális PC-ért. A játékokat továbbra is külön kell megvenni és telepíteni. 

Bár az ötlet sok szempontból tetszetős, alapvetően kevésbé megbízható a neten keresztül streamelni a játékot (főleg szaggatás szempontjából), mint helyileg játszani. A havi 35 dollár pedig csak éves előfizetés mellett adott, az alapdíj havi 50 dollár. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.