Hirdetés

Fizetős csatornatagságokkal készül a Discord



|

Eddig is sok Discord-csatorna tagságát kötötték havidíjhoz, hamarosan azonban az alkalmazáson belül is fizethetünk majd ezekért.

Hirdetés

A rajongók által finanszírozott internetes vállalkozások közül eddig is rengeteg volt, ami Discord-szerverén külön csatornát tartott fent azoknak, akik mondjuk Patreon- vagy Twitch-előfizetéssel támogatták az adott tartalomgyártót. A Discord most egy új eszközt ad a közösségek szervezői kezébe, amivel a különböző külső platformokat kihagyhatják a folyamatból.

Hirdetés

Az egyelőre csak közösségek egy kisebb csoportjában kipróbálható Premium Membership funkcióval a szerverek tulajdonosai beállíthatják, melyik csatornák hozzáférhetőségét szeretnék előfizetéshez kötni, ahogy azt is, mennyibe kerüljenek a különböző feliratkozási szintek, és azokhoz milyen előnyök járjanak. A csevegő platform nem szabja meg, mennyi pénzt kérjenek a közösségek üzemeltetői a tagságért, de azt javasolják, hogy három és száz dollár közé próbálják meg belőni a havidíjakat.

Az persze, hogy a feliratkozások közvetlenül a Discordon történnek, a platform üzemeltetői számára is előnyös, hiszen tíz százalékos jutalékot vesznek majd le a befizetések értékéből jutalékként, ami újabb bevételi forrást jelenthet a cégnek a Nitro előfizetések mellett. De a Discord munkatársai kiemelték a feature bejelentése kapcsán, hogy nem gördítenek majd semmilyen akadályt azok elé, akik továbbra is inkább más platformon, mondjuk a Patreonon szeretnének támogatásokat fogadni az exkluzív Discord-tagságokért cserébe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.