Hirdetés

Fontos: ha állítva tartod a PlayStation 5 konzolt, lehet, hogy tönkreteszed vele



|

Bár a Sony szerint mindegy, hogy állítva vagy fektetve tartjuk-e a konzolt, egy nemrég felfedezett tervezési hiba miatt talán érdemesebb elfektetni a PS5-öt.

Hirdetés

Amikor a Sony leleplezte a PlayStation 5 dizájnját, az azonnal megosztotta a közösséget. Egyesek szerint menő, hogy elszakadtak a hagyományos fekete téglatest élménytől, míg mások szerint a galléros router/mobilklíma kifejezetten ronda, zavarja őket, hogy nem szimmetrikus.

A legtöbben állítva tartják a konzolt (akik pedig fektetve, azoknak egy része helytelenül, a talp nélkül, fejjel lefelé), de a gyártó szerint mindegy, hogy milyen módban használjuk, a hardver és a hűtés úgy lett kialakítva, hogy mindkét módban effektív legyen.

Ugyanakkor az elmúlt hónapokban több szervizben is belefutottak hibás, nem bootoló konzolokba, amelyeket szétszedve egy furcsa hibajelenségre lettek figyelmesek.

Hirdetés

A problémát az APU hűtéséhez használt folyékony fém okozza, ami a keletkező hő és rázkódás hatására képes kifolyni a helyéről, ezzel akár zárlatossá téve a konzolt. Az alábbi videóban 13 percnél látható a probléma:

A jelenség előfordulhat nagy erőhatás következtében (ha például valaki leejti a konzolt), ugyanakkor egyre többen számolnak be arról, hogy semmi ilyesmi nem történt, egyszerűen csak állítva használták a PS5-öt.

Az egyre több hasonló beszámoló alapján arra következtethetünk, hogy biztonságosabb, ha a konzolt inkább fektetve használjuk, hiszen a horizontálisan elterülő folyékony fém így nem tud ráfolyni a többi alkatrészre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.