Hirdetés

Fontos mérföldkőhöz ért a Windows 11-et használó játékosok aránya



|

Komoly változások előszele érezhető a Steam statisztikáit böngészve.

Hirdetés

Megérkezett a havonta frissülő Steames hardver felmérés, amelynek eredményét általában amiatt szoktunk szemügyre venni, hogy képet kapjunk arról, milyen videokártyák duruzsolnak a legnagyobb digitális disztribúciós platform felhasználóinak számítógépeiben. Ez különösen igaz volt a GPU hiány időszaka alatt, most azonban, hogy egyes modelleket már az ajánlott fogyasztói áruk környékén is meg lehet csípni, érdemes a többi statisztikára is figyelmet fordítani.

Hirdetés

Először is érdekes mozgolódás látszik az operációs rendszerek piacán. Egy ideje már velünk van a Windows 11, az azonban megszokott, hogy a felhasználók elővigyázatosak, a legtöbben nem szeretik elhamarkodni a váltást. Nem volt ez másképp most sem, változatlanul toronymagasan vezet a Windows 10, elmondható azonban, hogy mostanra minden ötödik felhasználó Windows 11-et használ.

Ami a processzorokat illeti, véget szakadt egy több hónapja tartó trendnek, az AMD részesedése ugyanis ahelyett, hogy tovább nőtt volna, most 1,29 százalékponttal zsugorodott. Eközben pedig az Intel 1,28 százalékos térnyerést tudott felmutatni konkurense rovására, vagyis még mindig messze vagyunk attól, hogy szorossá váljon a két gyártó között a verseny.

Izgalmas lesz figyelni, hogy miképp befolyásolja az arányokat a Raptor Lake és a Zen 4 megjelenése. Az Intel 13. generációja még támogatni fogja a DDR4-et, és emiatt minden bizonnyal több embernek lesz szimpatikus, mint a Zen 4, ami kizárólag DDR5-tel működik majd.

Természetesen a videokártyák sem maradhatnak ki. Az élen még mindig az Nvidia korosodó GTX 1060-as GPU-ja áll, az azonban mindenképp örömre ad okot, hogy több laptopos és asztali RTX 3060 tűnt fel, továbbá az RTX 30-as generáció többi modellje is lassacskán egyre népszerűbb a platformon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.