Hirdetés

Fontos opció hiányozhat AMD új gamer processzorának képességei közül



|

Több forrás is úgy tudja, hogy nem érdemes túlhúzással számolni a Ryzen 7 5800X3D esetében.

Hirdetés

Az AMD még a januári CES 2022 expón leplezte le a Ryzen 5800-as processzorcsalád legújabb tagját, a játékosoknak szánt Ryzen 7 5800X3D-t. Ez a gyártó első 8 magos fogyasztói CPU-ja, amelyben a 3D V-Cache technológiának köszönhetően 96 MB-nyi gyorsítótárat kapunk.

A megjelenési dátumról hivatalosan csak annyit árultak el, hogy valamikor a tavasz során esedékes a rajt, a VideoCardz viszont nemrég arról írt, hogy egy megbízható forrás szerint április 20. lesz a nagy nap, és hogy az AMD 449 dollárt (nettó 154 ezer forintot) kér majd az 5800X3D-ért.

Hirdetés

Most pedig két új jelentés is napvilágot látott, melyek alapján a 3,4 GHz alap és 4,5 GHz boost órajellel érkező processzor nem fogja támogatni a túlhúzást. Erről elsőként a Bilibili kínai közösségi oldalon adott hírt egy szivárogtató, majd a TechPowerUp járt utána az információnak, a saját forrásain keresztül is megerősítve, hogy az AMD az overclocking letiltására kérte az alaplapgyártókat.

Ha tényleg így van, a pirosak minden bizonnyal a stackelt konstrukció túlmelegedésétől tartanak, ám mivel az AMD eddig nem igazolta vissza a pletykát, érdemes megvárni az 5800X3D rajtját a tuningba vetett remények feladásával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.