Hirdetés

Fotókon a Colorful, a Zotac és a Lenovo RTX 3080 Ti videokártyái



|

Ezúttal a külsős gyártók újdonságait leshetjük meg az Nvidia hivatalos bemutatója előtt.

Hirdetés

A napokban adtunk hírt róla, hogy a VideoCardz jóvoltából három fotó is kiszivárgott a megjelenésre váró GeForce RTX 3080 Ti Founders Edition változatáról. A képeken viszont nem sok néznivaló akadt, hiszen a Ti-kiadás "nyers" változata a jelek szerint teljesen megegyezik majd a tavaly ősszel bemutatott alap 3080-nal.

Kevesebb, mint egy nappal az Nvidia hivatalos bemutatója előtt viszont újabb adag kép futott be, ezúttal az RTX 3080 Ti izgalmasabb, külső gyártóktól származó kiadásairól. A fotókat ismét a VideoCardznak köszönhetjük.

Hirdetés

Az első három felvételen a ZOTAC AMP Holo és Trinity kiadásai láthatók, az előbbi a gyártó zászlóshajó-szériája. Ahogy az sejthető volt, mindkét kártya megtartja a normál RTX 3080-on is használt 8 pines csatlakozót.

A Founders Editionhöz képest a legszembetűnőbb különbség a tripla ventilátoros hűtés, a Holo 12GB GDDR6X memóriával és 10240 CUDA maggal érkezik.

A valamivel lejjebb pozicionált Trinity megjelenése főként profilból tér majd el, illetve a hűtésen fedezhető még fel némi egyszerűsítés.

A Colorful-féle 3080 Ti-t viszont csak egy dobozról lőtt lesifotón csodálhatjuk meg. A kép tanúsága szerint  ez az Advanced-variáns, ami a Vulcan, a Neptune, és a KUDAN alatt helyezkedik el a gyártó hierarchiájában.

A specifikációkról itt semmit sem tudunk, a csomagolás alapján viszont a dizájn gyakorlatilag megegyezik majd a Colorful alap RTX 3080-asával.

Végezetül pedig a Lenovo Legion 3080 Ti-ját is szemügyre vehettük, ezek a felvételek a Weibón bukkantak fel először.

A képeken látható kártyákat elvileg a Lenovo komplett konfigjaiba szánják. Az érdekesség itt az, hogy a Ti-ra csak következtethetünk, az egyik GPU neve ugyanis ki van takarva, a másik pedig "csak" egy normál RTX 3080.

Az erősebb változatot így csupán a komolyabb hűtés, valamint az NVLink-csatlakozó árulja el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.