Hirdetés

Fotókon a GeForce RTX 3080 Ti Founders Edition



|

Három kép is napvilágot látott a zöldek hamarosan érkező üdvöskéjéről, de nem fogod tőlük eldobni az agyad.

Hirdetés

Vészesen közeleg az Nvidia június elseji nagy leleplezése, s ahogy az ilyenkor lenni szokott, szépen szállingóznak az információk a bemutatásra váró RTX 3000-szériás GeForce-okról. Az RTX 3080 és az RTX 3090 közé szánt 3080 Ti esetében viszont egyenesen ránk szakadtak az adatok, nemrég ugyanis teljes egészében kiszivárogtak a kártya specifikációi.

Emlékeztetőül: a zöldek második legizmosabb ajánlata 34,1 TFLOPS teljesítményével 15,4%-ot ver az alap 3080-ra, 12 GB GDDR6X VRAM-ot kap, ajánlott fogyasztói árát pedig 999 és 1099 dollár közé lövi be az Nvidia. Az utóbbival persze a továbbra sem enyhülő GPU-hiány miatt leginkább csak az ábrándok szintjén érdemes számolni, s ha már álmodozunk, akár nézegethetünk hozzá képet is, mivel az RTX 3080 Ti-ről most 3 fotó is kiszivárgott.

Hirdetés

A VideoCardztól származó felvételeken az Nvidia saját, Founders Edition kiadása látható, szinte minden irányból. Meglepetés viszont nincs, a kártya kiköpött mása az RTX 3080 Founders Editionnek.

Ezzel kapcsolatban a legérdekesebb, hogy a GPU az alap változat hűtését használja, miközben az embargó feloldására váró előzetes tesztelők már megerősítették, hogy a 3080 Ti-t 30 wattal magasabb, 350W-os TDP-érték jellemzi, tehát mindenképp izgalmas lesz vizsgálni a hűtés hatékonyságát az erősebb modellen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.