Hirdetés

Game Boy Advance-en is futnak már a PlayStation játékok



|

Újra bebizonyosodott, hogy a videojátékos modderközösség előtt nincsenek ledönthetetlen falak.

Hirdetés

Őrült dolgokra képesek a videojátékosok, ha elszabadul a fantáziájuk, erről már számtalanszor megbizonyosodhattunk. Pláne a retró hardverekkel szeretnek mókázni, hiszen a múlt évtizedek eszközei számtalan játékosnak adtak felejthetetlen emlékeket, most pedig egészen szürreális dolgok tudnak a világra jönni.

Ti gondoltátok volna sok évvel ezelőtt, hogy majd a Game Boy Advance hangyányi kijelzőjén is képesek leszünk PlayStation játékokat futtatni? Persze a dolog nem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk.

Hirdetés

A Gizmodo számolt be róla, hogy egy Rodrigo Alfonso nevű játékos rábírta a 20 éves Nintendo kézikonzolját, hogy PlayStation (ás Genesis, illetve SNES) játékokat futtasson.

A művelet persze nem natívan a gép hardverén történik. A játékok a Game Boy Advance multiplayer csatlakozóját használják, amibe egy módosított cartridge-be épített Raspberry Pi 3 mini számítógépen emulálva futnak a játékok. Természetesen a port nem erre lett kitalálva, azon mindössze 1,6 Mbps-os sebesség érhető el, így szegény GBA processzora nem is mindig bírja az adatátvitelt.

Alfonso a jobb teljesítmény érdekében azt javasolja a kísérletét újra alkotóknak, hogy csökkentsék a Game Boy Advance natív, 240x160-as felbontását, ezzel jobb képfrissítési sebesség érhető el. A GitHubon elérhető segítséggel és sok szabadidővel mindenki megpróbálhatja elkészíteni a saját mutánsát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.