Hirdetés

Gamer laptoppal és saját konzollal is támad a Huawei



|

Nemcsak az első gamer notebook tervezése folyik jelenleg, konzolos fronton is nagy dobásra készülnek.

Hirdetés

A kínai óriásvállalat talán egy picit későn reagált a PC-k piacán egyre erősebbé váló gaming trendekre, és csak tavaly ősszel mutatta be az első olyan konfigurációját, ami kifejezetten a játékos közösség igényeihez igazodott.

A Huawei azonban úgy döntött, hogy célcsoport átlag életkorához hangolja a termék piaci startját, és a Hunter V700 elnevezésű gépet a már eddig is a fiataloknak szánt Honor márkajelzéssel mutatja be.

A gép ugyan nem vált globálisan elérhetővé, és leginkább csak az ázsiai régióban ért el kisebb-nagyobb sikereket, ez mégis elég lehetett ahhoz, hogy a Huawei újabb erőforrásokat csoportosítson át a notebookos üzletág számára, ami jelenleg egy új, gamer termékcsalád bevezetésén dolgozik.

Hirdetés

A Weibo közösségi platformon terjedő kiszivárgott információk alapján a vállalat Intel és AMD alapú variánsokon is dolgozhat épp, ami meglepő lehet az Egyesült Államok által meghozott szankciók fényében; ám úgy tűnik, ezen, készre gyártott lapkák vásárlása esetén nincs ilyesmiről szó.

A többi paraméterről egyelőre nincs adat, mint ahogy azt sem lehet tudni, hogy milyen márkanevet viselhetnek majd magukon ezek a notebookok.

Honor Hunter V700: 10. generációs Intel processzorral és akár RTX 2060 grafikus kártyával.

Viszont ez már elegendő lehet a gyártó új stratégiájának megismeréséhez, amiben nagy szerepet vállalnak idén az ultravékony MateBook típusok is, amik természetesen megkapják a legújabb 11. generációs Intel és Ryzen 5000 mobil platformokat.

Visszakanyarodva a gaming célokhoz, a notebookok mellett egy még izgalmasabb projektről is hallani. Nemcsak a PC-s játékosokat kívánja megcélozni termékeivel a Huawei, hanem a konzolos frontra is belépne az Xbox és a Playstation táborok mellé. A két újgenerációs erőmű kínai megjelenésével egyidőben lépne piacra a MateStation, ami a helyi felhasználóknak egy érdekes alternatíva lehet. Nyilván nem arról van szó, hogy az Series X-hez vagy a PS5-höz hasonló next-gen élményt nyújtana, de a saját hardveres és szoftveres alapokra (Huawei GameCentre) épített gép egy jó árponttal könnyedén nagy feltűnést kelthet a kínai játékosok körében.

Íme a Huawei TRON, ami jó kiindulási alap lehet a MateStationhöz.

Nem ez lenne egyébként az első konzolos próbálkozása a gyártónak. A CES 2014-en a vállalat bemutatott egy TRON névre keresztelt dobozkát is, amihez saját, Android 4.2-re fejlesztett felhasználói felületet és játékközpontot készítettek. Az NVIDIA Tegra 4 központi egységen alapuló konzolt csak nagyon kevesen láthatták működés közben, az alábbi videóban azonban nemcsak maga a konzol, hanem a kissé furcsa kinézetű kontroller is szerepet kap.

A TRON öröksége tehát 7 évvel később új kapukat nyitott a vállalat életében, most már csak az a kérdés, hogy a MateStation elérhet-e komolyabb sikereket a "nagyok" ellen. 

Ti mit gondoltok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.