Hirdetés

Gamer vagy, de nem érdekel a 4K? Akkor neked találták ki a Radeon RX 6600 XT-t



|

Hivatalosan is leleplezték az AMD RDNA 2 architektúrára épülő grafikus kártyáját, ráadásul már kézzelfogható közelségbe került a megjelenés is.

Hirdetés

Igaz ugyan, hogy már itt kopogtat az ajtónkon a 8K-s panelek, de aligha lövünk mellé, ha azt feltételezzük, hogy a felhasználók többsége még mindig full HD monitort csatlakoztat PC-jéhez, vagy ekkora felbontásra tervezett kijelzővel szerelt laptopon dolgozik, tanul és játszik.

Az AMD most kizárólag erre a csoportra lő, a ChinaJoy 2021 alatt leleplezett Radeon RX 6600 XT kimondottan arra készült, hogy 1080p-n kihozza a maximumot játékainkból. RDNA 2 architektúrára építkezik, tehát ugyanarra a megoldásra, amivel az új generációs konzolokban (PlayStation 5, Xbox Series X|S) és a Valve-féle  Steam Deckben is találkozhatunk. Ebből fakadóan adott a hardveres ray tracing-támogatás, valamint a FidelityFX Super Resolution képjavító eljárás előnyeit is élvezhetjük.

Hirdetés

Az 32 MB AMD Infinity Chache-sel és 8 GB GDDR6-tal szerelt AMD Radeon RX 6600 XT játék közben átlagosan 2359 MHz-en ketyeg, a boost órajele pedig 2589 MHz. Teljesítménye pedig a gyártó szerint bizonyos játékok alatt akár 11 százalékkal is fokozható, amennyiben AMD Ryzen 5000-es processzorokkal (vagy a támogatott Ryzen 3000-es CPU-k valamelyikével) párosítjuk, méghozzá AMD 500-as alaplapon. Az AMD saját mérései szerint a kártya több képkockát (akár 15 százalékkal) képes kipréselni másodpercenkét a modern AAA kategóriás játékokból, mint a konkurensei, átlagosan 125 fps-t.

Némileg meglepő módon nem készül referenciamodell, kizárólag a partnerek ajánlataiból válogathatunk majd augusztus 11-étől 379 dolláros ajánlott fogyasztói áron. (Ez azt jelenti, hogy 50 dollárral drágábban nyit, mint legvalószínűbb konkurense, az Nvidia RTX 3060-asa)  Az ASRock, az Asus, a Biostar, a Gigabyte, az MSI, a PowerColor, a Sapphire, az XFX és a Yeston is készül a nagy napra.

De nem csak annak lehet érdekes a kártya, aki maga szokta összerakni PC-jét: RX 6600 XT-t tartalmazó OEM géppel rukkol elő az Acer, a Dell (és gamermárkája, az Alienware), valamint a HP (és gamermárkája, az Omen). Ha inkább gamerlaptopban gondolkoztok, akkor az Asus (ROG Strix G15), a HP Omen (Omen 16) a Lenovo (Legion 5) és az MSI (Alpha 15, Alpha 17 és Delta 15) modelljeit érdemes szemmel tartanotok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.