Hirdetés

Gameregerek és -billentyűzetek jönnek az Xboxhoz



|

A Microsoft és a Razer közösen dolgoznak az új, konzolhoz szánt perifériákon.

Hirdetés

A Microsoftnak voltak már gamereknek szánt PC-s perifériái, illetve az Xbox konzollal is erősen jelen van a gamervilágban. Most PC-s kiegészítőkkel bővítené a konzoljának a funkcionalitását. 

Hirdetés

Ezt azért látja szükségesnek az óriás, mert akadnak olyan játéktípusok, amelyeket nem lehet igazán jól játszani gamepaddel vagy xboxos kontrollerrel. Az RTS-ekben például precíz és gyors irányításra van szükség, sok makróval, ami billentyűzetről gyorsan hozzáférhető. Éppen ezért megfelelő egereket és billentyűzeteket mellékelne az Xboxhoz a Microsoft. 

Az új perifériák fejlesztésében maga a Razer segít a redmondi vállalatnak. A játékfejlesztőkkel már korábban megosztotta a terveit a cég, ezért a fejlesztők módosíthatják a már kiadott játékaikat, illetve felkészülhetnek az újításokra a jövőbeli címekkel. A PC-n népszerű RTS-eket is átportolhatják. 

A Microsoft a multis játékmeneteket is alakítaná, vagyis a kontrollert használó játékosok nem kerülnek össze olyanokkal, akiknek billentyűzetük és egerük van. Mivel az UWP más appoknak is utat nyit Xboxon, ezért elképzelhető, hogy a Razer a Synapse és a Chrome megoldásait is elhozza a konzolra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.