Hirdetés

Gamereknek külső SSD-t, tartalomgyártóknak dokkolót villantott a Western Digital



|

Az Xbox tulajdonosok egyedi dizájnra, míg a nagy fájlokkal dolgozók rengeteg extra funkcióra számíthatnak.

Hirdetés

Egyes játékok méretei olyan szinten szálltak el az elmúlt időszakban, hogy még ha mindent letörlünk az Xbox Series S-ről, akkor sem tudjuk mindenestől feltelepíteni rá az új Call of Duty-t, ami több száz gigán terpeszkedik. Ha nem akarunk folyton játékokat letölteni, kénytelenek leszünk beruházni egy külső adattárolóra.

A Western Digital épp most mutatta be saját megoldását erre a célra. A D30 Game Drive névre keresztelt külső SSD egy Xbox logóval ellátott és egy általános változatban kerül piacra. Az olvasási sebesség 7,2 Gbps, így nem éri el az USB-C 10 Gbps-es maximumát.

Fontos megjegyezni, hogy a külső tárhelyről legfeljebb előző generációs címeket futtathatunk, az új játékokhoz át kell migrálnunk a fájlokat a belső tárhelyre.

Hirdetés

Az adattárolók mérete 500 GB és 2 TB között mozog, az áruk pedig 90 dollárnál indul majd, amikor a következő hetekben felkerülnek a boltok polcaira.

A PC-s tábornak ennél egy fokkal izgalmasabb a WD Black SN750 SE, ami a már elérhető modell átdolgozott verziója. A PCIe Gen4-kompatibilis NVMe SSD alacsonyabb fogyasztást és gyorsabb írási-olvasási sebességet kínál (3600 MBps maximális olvasási, 2380 MBps maximális írási az 1 TB-os modell esetében). A termék idén nyáron érkezik, a 250 GB-os modell ára 55 dollárról indul.

A tartalomgyártók igazán a SanDisk Professional G-Technology Pro-Dock 4-nek örülhettek, ami egy moduláris HUB 4 kártyaolvasóval, 2 Thunderbolt 3 porttal, 2 USB porttal és audio jackkel felszerelve. A beépített 250 wattos tápegységnek köszönhetően képes akár tölteni a laptopunkat, az USB-C csatlakozókon keresztül le tud játszani 4K videót, és egy Ethernet kábellel közvetlenül is a hálózatra tud csatlakozni.

A Pro széria egyébként nem áll meg ennyinél, hiszen érkezik többek közt strapabíró SD-kártya és 4 TB-os külső NVMe SSD G-Drive titkosítással. Ezek árát egyelőre nem árulták el, de várhatóan a következő hónapok során ezek is felbukkannak majd a viszonteladóknál.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.