Hirdetés

Máris kezünkben a GeForce GTX 1070 Ti – videó!



|

Épp, hogy bejelentette az Nvidia, máris itt vendégeskedik tesztgépünkben a legújabb GeForce, a GTX 1070 Ti. Nézd meg videónkon, milyen is a soron következő kedvenc kártyád! Frissítve: már árat is tudunk!

Hirdetés

Egyeduralkodó az Nvidia a felsőkategóriás videokártyák piacán - ez tény. Mi persze jobban örülnénk az egészséges versenynek, a Vega-családnak is nagyon drukkoltunk, de sajnos a helyzet nem változott. Persze annak legalább lehet örülni, hogy az Nvidia nem ül tétlenül és nem nyomkodja az árakat felfelé, hanem igenis igyekszik újabb és újabb kártyákkal még inkább bebetonozni a helyét. A legújabb modell is éppen ezzel a céllal készült. Ami pedig számunkra ma a legfontosabb: már a hivatalos bejelentés napján kezünkbe kaparintottunk egyet, hogy tesztelni kezdjük,

a doboz kicsomagolásáról pedig elsőként nálunk nézhettek meg egy rövid videót a cikk végén!

Hirdetés

Bemutatkozik a GTX 1070 Ti

A GTX 1070 egyértelműen a kedvencünk: elérhető áron szuper teljesítményt nyújt és még mostanában, a bányászok által megtépázott VGA-piacon is jó vétel. A Ti modell ennél erősebb lett, de az Nvidia kínosan ügyelt arra, hogy a GTX 1080 és 1080 Ti piacát ne trollkodja szét.

A GTX 1070 Ti GP104-es GPU-ra épül, vagyis Pascal-alapú, azonban 2432 CUDA shaderével határozottan erősebb, mint a GTX 1070. Ez mindössze 128 darabbal marad el a GTX 1080-étól. A TMU modulokból 152-őt kapunk, ami szintén igen magas, azonban a memória-alrendszer semmit sem változott: 8 GB GDDR5-öt kapunk, ami 256 bites buszon kapcsolódik.

Az órajeleknél is kínos precizitást láthatunk: az 1607/1683 MHz épp, hogy csak alatta van a GTX 1080 1607/1733 MHz-es beállításainak.

Az MSI-expressz

A leggyorsabb gyártó, aki eljuttatta hozzánk a GTX 1070 Ti-t, az MSI volt. A kártyán a már jól ismert Twin Frozr VI kétventilátoros hűtést találjuk, sőt, fém hátlapot is kapott a kártya. Van itt még világító MSI-felirat és egy 8-, valamint egy 6-tűs kiegészítő tápcsatlakozó is. A kártya órajelei a referenciaértékeken állnak, de az óriási hűtés bíztató. Merthogy a tuning sikeressége még kérdéses ennél a kártyánál.

Hogy mire is képes az új GeForce, meddig tudjuk húzni az órajeleket, van-e még értelme az GTX 1080-nak, az kiderül, jövő hét csütörtökön a tesztünkből (jegyezzétek fel november 2-át), addig pedig nézzétek meg, milyen is egy GTX 1070 Ti a valóságban, mit rejt a doboz és hogy miként is szerel be egy kissárkány egy videokártyát a gépbe.

Frissítve: Időközben az árát is megtudtuk a GTX 1070 Ti-nek. Hivatalosan az Nvidia 154 ezer forintot határozott meg átlagárnak Magyarországon, de persze jól tudjuk, hogy ez bármelyik irányba kilenghet jó pár ezer forintot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.