Hirdetés

Ha a DirectX 12-t akarod letölteni, semmiképp ne innen!



|

Adja magát, hogy a Directx12download.com-ról a DirectX 12-t tölthetjük le, de valójában hackerek állnak a site mögött.

Hirdetés

Az internet nem egy veszélytelen hely, óvatosan kell járnunk, ha nem akarunk vírusokat, kártevőket, vagy szimplán kéretlen szoftvereket összeszedni. Amíg nem lesz egy normálisan működő (és igényesen kinéző) fő alkalmazásbolt Windowsra, ahol minden megtalálható, marad a Google, azonban nagyon meg kell fontolnunk, mely linkekre kattintunk rá, mert a találatok között könnyen megbújhatnak kártékony oldalak is.

Oliver Hough biztonsági kutató hívta fel a figyelmet az első látásra hitelesnek tűnő, biztonsági tanúsítvánnyal, adatvédelmi szabályzattal ellátott DirectX12download.com-ra, ami nevével ellentétben nem a DirectX 12 letöltésében segít, hanem malware-t kínál, mely személyes adatainkat nyúlja le.

Hirdetés

Képet készít az asztalról, a PC-nk részleteiről, vizsgálja a cookie-kat, és átfutja a kripto-pénztárcánkat is, hogy elvegye virtuális valutáinkat. Hasonló oldalakat hoztak létre a hackerek a ProtonVPN, a Spotify, a BleachBit, és vírusirtó szoftverek iránt kutakodóknak is.

A DirectX telepítése egyébként automatikus, a Windows Update-en keresztül fut. Azt, hogy mely verzió van telepítve, a dxdiag futtatásával lehet ellenőrizni, melyhez segítség a linken található.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.