Hirdetés

Ha kell, akkor rákapcsolnak a Raven Ridge chipek



|

Az új AMD APU-k mXFR technológiával lesznek képesek a teljesítmény szükség szerinti növelésére.

Hirdetés

Az AMD megerősítette, hogy az asztali Ryzen processzorainál látott XFR technológia eljutott az APU-kba is, az mXFR technológia formájában. 

Hirdetés

Ez várható volt, elvégre mobilos környezetben jó lehetőség kínálkozik a dinamikus órajelváltásokra, attól függően, hogy a kedvezőbb fogyasztásra vagy a jobb teljesítményre van éppen szükségünk. 

Az AMD egyik képviselője a TechReportnak elmondta, hogy a Raven Ridge chipek mXFR technológiával érkeznek, de csak akkor, ha a felhasznált platform ezt lehetővé teszi. Mint például a Ryzen 5 2500U-nál, a HP új ENVY x360-as laptopjában. 

Nem minden notebook rendelkezik majd olyan hűtéssel, ami képes lesz megbirkózni az mXFR teljesítményfokozásával. A HP ENVY x360 azonban boldogul vele, ez az első laptop, ami képes erre. 

Egy Raven Ridge APU fogyasztása elvileg 15 watt, de ez 25 wattra is emelkedhet egy-egy munkamenet során, amit persze a teljesítmény és a hőmérsékletek egyaránt tükröznek majd, de az üzemidő kárára. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.