Hirdetés

Ha meglátod az RTX 3090 Ti árait, soha többé nem akarsz PC-t építeni



|

Egyre vonzóbb alternatívának tűnnek a laptopok vagy a konzolok, ha pusztán játékra használnánk a gépet.

Hirdetés

Két videokártyát is leleplezett az Nvidia az CES 2022 alatt a széria eddig legolcsóbb darabjaként beharangozott RTX 3050, valamint a csúcsok csúcsának szánt RTX 3090 Ti képében. Nem sokkal később aztán megerősítést nyert egy harmadik modell, az RTX 3080 12GB létezése is, de erről most nem lesz szó.

A gyártó egyelőre csak az RTX 3050-nel összefüggésben közölt megjelenési dátumot (január 27.) és javasolt fogyasztói árat (249 dollár + adó), ami az RTX 3090 Ti-t illeti, még az is lehet, hogy csak késve tud majd piacra lépni.

Hirdetés

Nézzük a jó oldalát, így több időnk marad gyűjteni, hitelt felvenni, esetleg eladni a fél vesénket, mert az biztos, hogy ha egy ilyen szörnyeteget akarunk a gépünkbe, az drága mulatság lesz. A VideoCardz utánanézett, hogy mennyiért is listázzák a kereskedők a szóban forgó GPU-kat. Amire jutott, az egyenesen kiábrándító.

Az MSI GeForce RTX 3090 Ti SUPRIM X-ért például német és svájci viszonteladók 1 135 5223 és 1 396 959 forint közötti összeget kérnek, de a MSI GeForce RTX 3090 Ti GAMING X TRIO megvásárlása sem úszható meg 1 109 982 forint alatt.

Szintén kevés okot ad a bizakodásra a momomo_us Twitter-oldal felfedezése, miszerint az Amazon Japan oldalán például a Galakuro Gaming GeForce RTX 3050 forintra átszámítva 136 270-ért forgott. Ez jelentős eltérés az ajánlott fogyasztói árhoz képest, de így is pillanatok alatt elfogyott a készlet, ami előreláthatóan máshol sem tart majd ki sokáig. Tehát úgy tűnik, hogy még szerencsésnek is mondhatjuk magunkat, ha sikerül ennyiért hozzájutnunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.