Hirdetés

Ha nem játékot árusítanak, akkor a Microsoft Store remek választás lehet majd a fejlesztőknek



|

Még a nyáron fontos változáson esik át a Microsoft boltja, ami így kívánatosabb lehet majd bizonyos stúdiók számára.

Hirdetés

A különböző alkalmazásboltok remek lehetőséget nyújtanak a kisebb-nagyobb csapatok számára, hogy eljuttathassák produktumaikat a fogyasztókhoz, ám olykor lehetnek nézeteltérések a platform üzemeltetői és egy adott fejlesztőcsapat között, elég csak például az Epic Games és az Apple viaskodására gondolni.

A Microsoft ugyanakkor egy egészen jó ötlettel állt elő, amivel valószínűleg sikerül is majd jó pár csapatot magukhoz csalogatniuk.

Hirdetés

A tervek szerint július 28-án életbe lep egy olyan változtatás, amelynek értelmében a Microsoft Store-on elérhető appokból származó bevétel 100%-a a fejlesztőknél marad, ha saját vagy harmadik féltől származó fizetési rendszert használnak az alkalmazáson belül. Ez így remek dolognak tűnik, ám van egy aprócska hátulütője ennek az egésznek: a játékokra nem vonatkozik ez a szabály.

Habár valószínűleg lehet vitatkozni annak kapcsán, hogy miért kell ezen a téren megkülönböztetni az appokat a játékoktól, azonban ez a változtatás még így is remek lehetőségeket kínálhat a fejlesztőknek, és nem kizárt, hogy az életbe lépése után több stúdió is átvándorol majd inkább a Microsoft Store-hoz. Ez az egész pedig végül akár lépéskényszerhez vezethet olyan nagyágyúkat is, mint a Google vagy az Apple, és így a jövőben talán más boltok is jobb feltételeket nyújtanak majd a fejleszőtk számára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.