Hirdetés

Ha új Alienware m15 laptopot vennél játékhoz, válaszd az AMD-s modellt!



|

Az AMD Ryzen processzorral ellátott darab több szempont miatt is jobb választásnak tűnik, mint inteles társa.

Hirdetés

Gaming laptopok vásárlása esetén általában nincs annyi testreszabási lehetőségünk, mintha egy asztali PC-t raknánk össze különböző alkatrészekből, de azért bizonyos hardverek terén van választási lehetőségünk egy hordozható erőmű kapcsán is. Az eltérő modelleknek köszönhetően kiválaszthatjuk így például a háttértár vagy a memória méretét, de gyakran még a GPU-k és a CPU-k között is válogathatunk.

Hirdetés

Az Alienware nemrég új darabokkal bővítette m15-ös szériáját, és a friss gaming laptopok között nézelődve szabadon kiválaszthatjuk, hogy az AMD vagy az Intel hardverével felturbózott modellt preferáljuk, habár előbbi tűnik a jobb választásnak.

A Notebookcheck csapata ugyanis közelebbről is megvizsgálta a gépeket, és amíg az m15 R6 sima változata egy 6 magos Intel Core i5-11400H processzort kapott, addig az m15 R5-öt egy 8 magos Ryzen 7 5800H hajtja. Ez utóbbi CPU elvileg simán felveszi a kesztyűt még a drágább Core i7-11800H-val is, ráadásul alacsonyabb a fogyasztása. Ugyanakkor, ha valaki ütősebb GPU-t akar, akkor kénytelen lesz az RTX 3080-nal felszerelt inteles modellt választani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.