Hirdetés

Hamarosan elindulhat a PlayStation VR 2 tömeggyártása



|

Több részlet is kiszivároghatott a PlayStation VR 2 gyártásáról.

Hirdetés

Sok-sok pletyka után a Sony februárban végre hivatalosan is megmutatta a PlayStation VR 2-t, az új generációs PlayStation 5 konzol régen várt VR headsetjét, melynek technikai finomságaiba nem sokkal korábban, a CES 2022 keretében nyerhettünk bepillantást.

A hivatalos megjelenési dátumot viszont azóta sem sütötték el, így bőven maradt még tér a pletykáknak és szivárogtatásoknak. Az elsősorban az Apple-lel kapcsolatos jóslatairól ismert elemző, Ming-Chi Kuo most egy csokornyi értesüléssel jelentkezett az újdonság gyártásával kapcsolatban.

Hirdetés

A legfontosabb, hogy a beszállítói forrásokra alapozó Kuo információi alapján már 2022 második felében beindul a PS VR 2 tömeggyártása, év végéig pedig nagyjából 1,5 millió példány fog elkészülni belőle. Az elemző úgy véli, hogy a Sony 2023 első negyedévében dobhatja piacra a headsetet, a rajt pontos dátuma pedig az eszközhöz készülő címek fejlesztési menetrendjétől függ.

Kuo meglátása szerint a PS VR 2 erős indulást produkálhat, köszönhetően a több mint 20 belsős és külsős játéknak, melyek rendelkezésre fognak állni a debütálás idejére. Az elemző jóslata, hogy a japán vállalat erős játékipari pozíciója és erőforrásai felgyorsítják majd a Horizon Call of the Mountainhez hasonló AAA VR-játékok fejlesztését, a VR-szektor növekedését szolgálva.

Ha hihetünk Kuónak, a PS VR2 legnagyobb dobása az optikai modulok alkalmazása lesz, ezekből rögtön hatot is (4 db 720p-s infra kamerát és 2 db szemkövető szenzort) kapunk. A lencsék fő beszállítója a Genius, amely aszférikus lencséket is biztosít a headsethez. Az elemző három további beszállítót is kiemelt: az összeszerelésért a Goertek felel, az SDC-től az OLED panelek érkeznek, a processzor pedig a MediaTektől erőforrása lesz.

Később meglátjuk, hogy mindebből mi válik valóra, az viszont egyértelmű, hogy a Sony szempontjából most sokkal égetőbb a PlayStation 5 gyártásának felpörgetése, amit maga a vállalat is leszögezett a legutóbbi üzleti beszámolójában. Az új konzol ugyanis továbbra is hiánycikk (a magyar viszonteladóknál másfél hónap körüli várakozási idő van a bundle csomagokra), s ez már az eladásokon is nyomot hagyott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.