Hirdetés

Hamarosan érkezik az Asus brutális gamer monitora



|

Az újdonságnak a next-gen konzolosok és a bivalyerős PC-k tulajdonosai egyaránt örülhetnek, ám a nagy tudás nem jön olcsón.

Hirdetés

Márciusban már részletesen is beszámoltunk róla, hogy az Asus egy valódi szörnyeteget mutatott be a ROG Strix gaming monitor képében. Az új üdvöskét a 2021-es CES-en leplezték le, specifikációi alapján egyértelműen a legigényesebb, és egyben a legvastagabb pénztárcájú közönséget célozva.  

Emlékeztetőül: az 1800 euróra beárazott XG43UQ 43 colos VA-panelt kapott, ami 144 Hz-es képfrissítés mellett hozza a natív 4K-s felbontást 1ms-os válaszidővel. Ami pedig a színeket illeti, a 125%-os sRGB, a 90%-os DCI-P3 színtelítettség, valamint a 4000:1 értéken tetőző kontrasztarány és a DisplayHDR 1000 tanúsítvány gondoskodnak róla, hogy ezen a területen se kelljen kompromisszumot kötniük a vásárlóknak.

Hirdetés

Az igazi különlegesség viszont az, hogy ez lesz a világ első HDMI 2.1-es monitora, így akár a next-gen konzolok tulajdonosainak is érdekes lehet, hiszen ők eddig csak televíziókon élvezhették a 4K/120 FPS módot a támogatott játékokban. Az ASUS pedig most arról számolt be, hogy már nincs is olyan messze az újdonság érkezése, a tervek szerint ugyanis májustól kezdik meg a XG43UQ kiszállítását.

Néhány hazai webáruházban időközben fel is bukkant a monitor, egyelőre ár és elérhetőségi információk  nélkül. Akit komolyabban is érdekelne az ajánlat, annak várhatóan 800.000 forint körüli összeggel kell majd számolnia, amiért bizony már jó OLED TV-k között is lehet válogatni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.